2015 seçim ormanı kuralım

Seçim süresince aday adaylarının dağıtacağı broşürlerin 170 bin ağaca mal olacağını hesapladıklarını belirten Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu, partilere çağrıda bulundu: 2015 seçim ormanı kuralım.

 18.03.2015

Seçim süresince aday adaylarının dağıtacağı broşürlerin 170 bin ağaca mal olacağını hesapladıklarını belirten Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu, partilere çağrıda bulundu: 2015 seçim ormanı kuralım.

Hürriyet Ankara 18 Mart 2015

ÇMO Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu’ndan 2015 genel seçimleri öncesinde siyasi partilere ve aday adaylarına “Seçim Ormanı kuralım” çağrısı geldi.
CHP’den aday adaylığı için Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanlığından istifa eden Bozoğlu, her seçim döneminde yüz binlerce ağacın yok edildiğini belirterek, şöyle dedi: “Bugün itibariyle Türkiye’de aday adayı sayısının 10 hini bulduğunu görüyoruz. Her aday adayı seçim süresince 10 binlerce çok yapraklı broşür dağıtarak, en az 100 bin adet kağıt yaprak tüketiyor. Bu da aday başına bir ton kağıt harcandığı anlamına geliyor. Sonuç itibariyle, Türkiye genelinde seçim süresince 10 bin ton kağıdın harcanacağını hesaplıyoruz ve bir ton kağıt için 17 ağaç kesildiğini düşünürsek, 170 bin ağaç seçim çalışmaları için yok olacaktır. Bu arada bu hesaplama yalnızca adayların çalışmaları üzerinden yapılıyor. Partilerin çalışmalarını da düşünürsek, çok daha fazla ağacın yok olduğunu söyleyebiliriz. Bütün siyasi partilere ve aday adaylarına çağrım; 2015 seçim ormanı kurulmasıdır. Bu şekilde en azından seçim sürecinde yapılan yoğun tüketime karşı bir nebze de olsa çözüm üretilebilir.
Bunu yapmak gerçekten de zor değil. Ağaç türleri olarak geç sürgün veren türler olan kızılçam ve fıstık çamı dışındaki diğer çam türleri, ladin, göknar gibi iğne yapraklılar için dikim mevsimi ilkbahardır. Tam da ağaç dikme dönemindeyiz.
Belediyelerin desteği, orman genel müdürlüğünün desteği ile alanlar belirlenip hemen parti üyelerine çağrı yapılabilir. Bir gün belirlenip hep birlikte ağaç dikilebilir.”
BROŞÜR BASTIRMIYORUM
Seçim çalışmalarında kullanılan broşürlerin geri dönüşümünün sağlanamadığı ve doğrudan çöpe gittiği için kendisinin broşür bastırmadığım belirten Bozoğlu, “Sosyal medyayı kullanıyorum. Facebook, Twitter ve İnternet sitesi üzerinden paylaşımlarımı yapıyor, yurttaşlarla doğrudan temas kuruyorum” dedi.

Dr. Baran Bozoğlu TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı © 2019

Menü

Sosyal Medya Hesaplarımız