İyi ki varsınız, İyi ki varız ve hep var olacağız

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu, Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti ödül töreninde, çevre haberi dalında Antalya televizyonu VTV’de yayımlanan bir televizyon programı yapımcılarına ödül verdi.

 16.03.2015

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu, Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti ödül töreninde, çevre haberi dalında Antalya televizyonu VTV’de yayımlanan bir televizyon programı yapımcılarına ödül verdi.

Bu yıl 37. Yaşını kutlayan ÇGD’nin 2014 Yılı Başarılı Gazetecileri ödül törene katılan ÇESAM Başkanı Bozoğlu, Antalya’da yayın yapan VTV’den Pelin Gel Ağan ve Yusuf Yavuz’un hazırladıkları ‘İki Ağaç İçin’ adlı programla hak kazandıkları ödüllerini verdi.

Ödülü verirken heyecanlı olduğu gözlenen Bozoğlu, ‘Bir süredir yurdun dört bir tarafını dolaşıyorum ve bu seyahatlerimde yerel basının nasıl zor koşullarda çalıştığını görüyorum. Zoru başardığınız için kutluyorum’ dedi. ÇESAM Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Ankara’dan bakınca bile günümüz koşullarında zorluklarla yapılan gazetecilik mesleğinin, yerelde sürdürmenin ne kadar zor olduğunu, buradaki arkadaşların nasıl baskılar yaşadığını oralara gidince daha iyi anladım ve gördüm.

Aklıma Mevlana’nın sözü gelir böyle durumlarda; ‘Bilenin bildiğini, sevenin sevdiğini söylemesi borçtur çünkü Alîm borçludur. Bu ülkenin çağdaş, aydın gazetecileri, mühendisleri, şehir plancıları, öğretmenleri bildiklerin söylemeye mecburdur. O nedenle iyi ki varsınız, iyi ki varız ve hep var olacağız.’

Ödül alanlardan Yusuf  Yavuz da ülkede ağaca karşı ciddi bir kıyım olduğunu, programlarını hazırlarken bunu ortaya çıkarmak istediklerini belirterek, ‘her şey iki ağaç için’ küçümsemesinden yola çıkarak programlarının adını ‘İki Ağaç İçin’ koyduklarını söyledi. Pelin Gel Ağan da gerekirse iki ağaç değil tek bir yaprak için bile mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

ÇGD Başkanı Ahmet Abakay da açılışta yaptığı konuşmasında günümüz basınını değerlendirerek, ‘Ülkemizde basın ve ifade özgürlüğü ayaklar altında. İfade özgürlüğünde afrika ülkelerinin gerisindeyiz. Gazetecilere karşı dava açma konusunda Cumhurbaşkanımız rekor üzerine rekor kırıyor. Halkın hakkı için görev yapan gazeteciler, meydanlarda polis şiddetine uğruyor. Bağımsız gazeteciler yerine sırtını iktidara dayayan Saray gazetecilerinin sayısı her geçen gün artıyor’ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP MYK üyeleri, gazetelerin Ankara temsilcileri, çok sayıda gazetecinin katıldığı, toplam 23 ödülün verildiği törende Kılıçdaroğlu, Doğan Haber Ajansı’ndan Ferit Demir’e Yılın Haber Ödülü’nü verdi.

 

 

Isparta Akın Gazetesi 17 Mart 2015

Dr. Baran Bozoğlu TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı © 2019

Menü

Sosyal Medya Hesaplarımız